העולה ברך אשר נתן לנו במקום אשר בחר בנו מה עושים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/10 01:48 יב באייר התשע

שאלה

עולה שעלה לתורה ביום שבת והחזן עומד לידו ומראה לו את הברכה אבל הוא כנראה התבלבל וברך אשר את הברכה השניה במקום את הראשונה אז מה עושים במקרה כזה.

אני רק רוצה לציין שהמתפללים כל אחד אמר משו אחר וסיכמנו שנשאחל אותך אז מה עושים?

מתפללי בית כנסת נצח ישראל אשדוד.

תשובה

ב,ה

שלום.

ראשית אשריכים ואשרי חלקכם.צדיקים !

על פי ההלכה העולה צריך לברך ברכה ראשונה לפני העליה [ "אשר בחר בנו .."] והברכה האחרונה אחרי הקריאה היא[ "אשר נתן לנו"]

ואם קרה מקרה שהעולה בירך "אשר נתן לנו" במקום אשר בחר בנו וסיים את הברכה אז ימשיכו כרגיל לקרוא בתורה בברכה זו ובסוף הקריאה יברך "אשר בחר בנו""

כלומר את הברכה הראשונה יאמר כברכה שניה.

והאמת והשלום אהבו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.