הסתפקות במועט מול ראוותנות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 22/03/09 00:41 כו באדר התשסט

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!

ישנו משהו שמלווה אותי ומציק לי זמן רב:

יש לי חברה שנישאה לאחרונה בשעטו"מ לבחור ישיבה. האירוסין, החינה והחתונה היו מפוארים ביותר- מאות מוזמנים, אולם מפואר ועיצוב יוקרתי, ארוחה עשירה במיוחד, גם באירוסין ובחינה- תקליטן, צלמים, ושלא לדבר על הביגוד... הכל מנקר עיניים ויפה יפה עד הפרט האחרון. הריהוט שקנו בני הזוג מאוד מפואר- ספריה ענקית עם דלתות זכוכית, חדר שינה מושקע...

גם אני ב"ה נשואה לאברך. כשהתארסנו דאגתי מאוד לעשות הכל בצורה רגילה אסטטית וצנועה,כי הרגשתי שלא שייך לעשות משהו "מפוצץ". החתונה היתה ב"ה מדהימה, מלאת שמחה וקדושה, יפה אך רחוקה מלהיות מפוארת. אני ובעלי בחרנו כך כי חשבנו שעדיף להשקיע את הכסף בדברים חשובים ועזרה לאחר החתונה יותר מבערב חד פעמי, חשוב עד כמה שיהיה.

כאשר נוכחתי באירועים אלו נצבט לי הלב. האם זו דרכה של תורה? האם החיים שלי בבית קטן ועם הסתפקות ברהיטי עץ שחלקם יד 2 הם רק כי אני "מסכנה" ולא ידעתי שאפשר גם אחרת...??

סליחה על האריכות, שאלתי בקיצור היא מה דעת התורה על הצורה בה אדם צריך לחיות את חייו ולעשות את אירועיו? (אם הם היו חילונים לא הייתה לי שאלה, היא נובעת רק מכך שהיא נשאה לבן תורה אברך יר"ש!)

תודה מקרב לב!

תשובה

בסד

שלום רב.
לכל דבר בעולם שלנו החומרי ישנו כיסוי,הוא הבגד המכסה,
[בגד], הוא מלשון בגידה,=שקר.
מדוע יש למצאות הרוחנית שלנו בגד??
שואל המה"רל מפרג .והוא עונה ,היות ואין מקומה של הרוחניות בזה העולם לכן היא צריכה כיסויים .
כמו ש["החוכמה והקדושה" ]צריכות כיסויים, כך כל אושר רוחני.
ועל ידי הסבר זה מובן הפסוק."[ואת צנועים חוכמה."]
אין חוכמה ואושר וקדושה יכולים לשכון אצל החיצוניות אינם נמצאים בביתו של הראוותן.[כי החוכמה יכולה לשכון דווקא אצל הצנועים.]
ההפרזה בחצוניות מעידה על חוסר חוכמה וקדושה.!!
אז אשריכם שיש בכם את מידה הצניעות ,כי זו היא דרכה של תורה.
וזו דרכה של קדושה וחוכמה .
אין כמובן טעם לקנא במי שאין לו את החוכמה והקדושה .
אין טעם לקנא במי שיש לו את הבגד הנוצץ מבחוץ והריק מתוכן מבפנים.אין לראות רק את הבגד ,כי הוא בוגד במציאות,הבגד מאחז את ענינו לחשוב כי ...
אז תשמחו בחלקכם הרוחני כי זו המתנה האמתית בעולם.!!
בברכה