הסרת שיער בלייזר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/03 09:50 כח באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ישנם ספורטאים רבים(שחיינים וכד') אשר מסירים את שיער גופן בלייזר,

האם דבר זה מותר ע"פ ההלכה?

האם יש הבדל בין האיברים בגוף?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

קרא בשולחן ערוך יו"ד קפב:

(א) המעביר שער ביתה שחי ובית הערוה אפילו במספרים כעין תער - היו מכין אותו מכת מרדות. במה דברים אמורים במקום שאין מעבירין אותו אלא נשים כדי שלא יתקן עצמו תיקון נשים אבל במקום שמעבירין אותו גם האנשים אם העביר אין מכין אותו:

וכתב הרמ"א "ואפילו לכתחילה שרי (ר"ן פ"ב דעבודת כוכבים) רק החברים נמנעים בכל מקום (שם ובב"י בשם נ"י) (וע"ל סימן קנ"ו): ומותר להעביר שער (שאר) אברים במספרים בכל מקום:

[מסקנה]. שיער השחי ושיער בית הערוה כשגברים נוהגים להעבירו - לדעת הרמ"א לא ראוי להעביר אבל מותר. לדעת השו"ע אסור אבל אם זה מנהג של גברים - לא מכין אותו על זה מכת מרדות.