הסרת שיער בלייזר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/12/12 23:07 כב בכסלו התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה קראתי באתר זה על חשיבות שיני הבינה ושאר האיברים שלכאורה איננו יודעים את חשיבותם עדיין(כמו התוספתן לדוגמא -שהמדע גילה את חשיבותו רק בשנים האחרונות).

לאור זאת רציתי לשאול האם מותר להסיר שיער בלייזר?

אולי איננו מודעים לחשיבות חלקיקי השיער שאנו הורסים?

אשמח לשמוע מה הרב חושב...

תודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני מסכים אתך.
אינני מתבטא מתוך מקורות רבניים ישירים מפני שלא מצאתי בנושא זה, אבל לדעתי ההשקפה היהודית מכבדת את שלמות הגוף של האדם. רואים זאת בפסוק (ויקרא יט; כח) "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתבת קעקע לא תתנו בכם אני ד'".

הדבר נכון לגבי כל פגיעה בשלמות הגוף שלא לצורך בריאותי.

כך אי אפשר לדעת מה ההשפעות של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים, חירור הגוף בכל מיני פריסינג, כתובות קעקע, השתלת שיניים בחניכיים וכו'
אני סבור שהרפואה הסינית מוכיחה עד כמה כל נעיצת סיכה בגוף יכולה להיות משמעותית. ודאי הסרת שיער לצמיתות או עגיל באוזן ובאף יכולים להיות משמעותיים.