הנחת תפילין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/21 09:59 ב באב התשפא

שאלה

שלום, לפני כשנתיים אובחנתי כחולה פרקינסון. יש לי הפרעות תנועה ונעשה לי קשה להניח תפילין. מה ההדרכה ההלכתית במקרה כזה? אם אפסיק להניח תפילין האם תהיה עדות שקר בקריאת שמע ("וקשרתם לאות על ידך והיום לטוטפות בין עיניך" וכו')?

תודה

תשובה

שלום

אם אתה לא מניח תפילין בגלל אונס, אז בוודאי שאין בזה עדות שקר (כמו שאדם שאין לו תפילין מתפלל בלי תפילין וזו לא עדות שקר).

אם יש דרך להעזר במישהו ולהניח אפילו לזמן קצר, זה בוודאי כדאי וחשוב, בגלל חשיבותה ויקרתה של המצווה.

כמו כן, אם יש אפשרות להניח רק אחד (של יד או של ראש) זה בוודאי עדיף מלא להניח בכלל.

אבל אם אין אפשרות וזה קשה מאוד מבחינת מצבך, אז על כך נאמר "אונס רחמנא פטריה", כלומר, התורה פרטה את האדם בקיום המצווה במקרה של אונס, ואין לך מה להצטער בעניין, כיון שזה לא באחריותך.

בע"ה שתזכה לרפואה שלמה ולבריאות מעליא