הנחת תפילין הדוכן חבד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/12/21 13:18 ו בטבת התשפב

שאלה

שלום רב, שמי אריאל, אני מסורתי מבני עדות המזרח

היום אני ואחי הנחנו תפילין בדוכן של חבד, שמעתי שבחסידות חבד יש איזה עיניין שהם טוענים שהאדמור שלהם הוא המשיח וכל מני דברים כאלה, בזמן חליצת התפילין הם אמרו לי להגיד משפט הכולל את המילים "מלך המשיח".

האם יש בעיה בהנחת תפילין בדוכנים של חבד? אם כן מה עלי לעשות עכשיו?

מה דעתך בעניין?

תשובה

שלום

אין שום בעיה בלהניח תפילין שם, ואשרי חלקם שהם מזכים את הרבים במסירות כזאת.

לגבי המשפט אתה בהחלט יכול להגיד שאתה לא רוצה להגיד אותו, וכך אני הייתי עושה.

כל טוב ושבת שלום