הנחת תפילין בטמא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/05/06 22:44 ד בסיון התשסו

שאלה

שלום,

השאלה שלי היא האם אני טמא לאחר קיום יחסי מין האם אני יכול להניח תפילין לאחר שקימתי יחסי מין עם החברה שלי?

תשובה

שלום וברכה
אחלק את תשובתי לשני חלקים:
העובדה שאתה פוגע בקדושה ובטהרה של האומה הישראלית - היא איומה ונוראה, והדבר הנכון והראוי לעשות הוא להפסיק זאת. מדובר בנושא העומד ביסודה של כנסת ישראל ואיני מבין כיצד ניתן לעבור עליו ולשאול על תפילין. אם אתה מחפש דרכי תיקון הדבר הנכון ביותר הוא שתפסיקו לחלוטין, ותבנו את הקשר ביניכם מעתה והלאה בקדושה ובטהרה ובבריאות.
אין בהלכה מקום האוסר על אדם לקיים מצווה אחת אם הוא עובר על עבירה אחרת, אפילו חמורה ביותר. אולם אין להסיק מכך חס ושלום שמה שאתה עושים הוא בסדר.

חבל.

כל טוב