הנאה מחילול שבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/12/11 18:29 ז בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

אני גדל במשפחה שכולה חילונית ואני בתהליכי חזרה בתשובה. בשבת הזאת הייתי בבית סבתי והרבה ממשפחתי היו. הם הסתובבו עם פלאפונים אך הטלוויזיה לא הייתה דלוקה ברוך השם.

מדי פעם יצא לי להסתכל על מסך של פלאפון/לשמוע צלצול של פלאפון והצטערתי על כך רבות במשך השבת וביקשתי מה' שיסלח לי אם אני ניהנתי מחילול שבת.

האם זה נחשב חילול שבת בשוגג?

היה לי די קשה לשמור שבת בבית סבתי כשהיו כולם עם פלאפונים אבל חוץ מכמה פעמים שנפלתי עמדתי בזה די טוב...

בנוסף, דודה שלי שמה ג'חנון מערב שבת עד לשבת בבוקר. כמדומני, בבוקר היא קודם הוציאה את הסיר מהפלטה ואחר כך הוציאה את הג'חנון. האם היא עשתה בסדר? ממש פחדתי שמישהו פתח את הסיר באמצע שבת אבל בגלל שלא היה לי נעים מהמשפחה, אכלתי את הג'חנון ובטחתי בכולם שלא נגעו בסיר.

בנוסף, דודה שלי בישלה ביצים בערב שבת ומכניסת שבת רק שמה אותם על הפלטה. במצב כזה מותר לפתוח את הסיר, נכון? והאם צריך בערב שבת לבשל את הביצים שיהיו ממש חומות ומספיק שיהיו קשות? כי בזמן שהביצים על הפלטה הם הופכות ליותר חומות.. זה נקרא בישול? והאם מותר לשים סדין/כיסוי על הסירים בפלטה?

תודה מראש על התשובות :)

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם אתה לא רוצה לשמוע זו הנאה שבאה לאדם בעל כרחו וזה לא עבירה,
צריך להמנע מרצון להנות.

הג'חנון מותר.

אם הביצים היו מבושלים הם מותרים גם אם היו קרות.
ויש מתירים לכתחילה להניח על הפלטה ממש.

מותר להחזיר כיסוי שהיה בערב שבת.

בברכה,

דני ארגמן