המתנה בין דגים לבשר???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/12/10 21:12 כד בכסלו התשעא

שאלה

מהו מהקור המדיוק לזמן ההמתנה בין דגים לבשר???

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

עיין נא עיון נמרץ בשו"ע או"ח סימן קע'ג (חמירא סכמתא מאיסורה) ולחונים עליו
ועיין גם במשנה ברורה שם .
ודין זה נפסק הלכה למעשה בפוסקים עיין למשל בקצוש"ע סימן לג " סעיף א :
אסור לאכול דג עם בשר, ואפילו עם שומן עופות מפני הסכנה. ואין לצלות בשר עם דג בתנור אחד כשהוא תנור קטן, אלא כשאחד מהם מכוסה, אבל בתנורים שלנו שהם גדולים אין לחוש.

סעיף ב
כשאוכל דגים ואחר כך בשר או להיפך, יש לאכול ביניהם קצת פת, ולשתות איזה משקה דהוי קנוח והדחה. "

בהצלחה,

עוזיאל אליהו