המתנה בין בשר לחלב לאחר הנישואים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 13/08/02 12:43 ה באלול התשסב

שאלה

שלום וברכה,

מזה שנים משפחתי ואני נוהגים לשמור 3 שעות בין בשר לחלב. בעוד כחודש וחצי אני מתחתנת, ובעלי לעתיד (ומשפחתו) נוהגים לשמור 6 שעות בין בשר לחלב. ברצוני לשאול אם המציאות מחייבת שאנהג לפי בעלי לעתיד (ואשמור 6 שעות) או שיש דרך אחרת כגון התרת נדרים וכד' שבה אוכל לשמור על מנהגי ולשמור 3 שעות ? (ואולי גם בעלי לעתיד יוכל לשמור 3 שעות במקום 6?!)

תודה מראש ויישר כח על השו"ת באתר "kipa"...

יעל.

תשובה

ליעל שלום ומזל טוב,

מעיקר הדין נהגו בבתי ישראל שהאשה הולכת אחר הבעלבקביע

ת המנהגים.אולם לדעת חלק מהפוסקים רשאי הבעל למחול ולאפשר לאשה להמשיך לנהוג כמנהג הוריה.יחד עם זאת,כשנולדים ילדים מצב בו הם יראו הנהגות שונות יכול ליצור אצלם בלבול מיותר ולכן כדאי
ליצור מנהג אחיד.
יש להעיר שהמנהג של שש שעות של הפסקה בין בשר לחלב עדיף על הנהגות אחרות שהרי הוא נפסק במחבר.