המשך שאלה לפני כמה חודשיים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/11 16:09 יא בתשרי התשעב

שאלה

https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=245919

תשובה

ב"ה,

שלום,

זו תופעה ידועה,

כשנפגשים אין סיבה מספיק חזקה להחליט שכן,

וכשנפרדים צפה תחושת השייכות שהייתה,

זה קורה בגלל הפער בין מצב שהיה קשר עם הרבה יתרונות למצב של בדידות, ואז תגייסים את כל ההרגשות הטובות שליוו את הקשר, ומגיעים לתחושב ומחשבה שאולי התפספס משהו.

לפעמים מחדשים את הקשר , ושוב מגיעים לאותו מצב שהיה לפני הפרידה,

וזה מעיד על קשר שיש בו דברים חיוביים אך לא מספיק כדי להתחתן.

יחד עם זאת יתכן שמבט על הקשר מבחוץ מאיר את האדם באור אחר ומציף רבדים שלא היו במהלך הקשר, וכעת הם נראים ומורגשים באופן ברור.

כך לשקבוע אם היה כאן פספוס אני לא יכול לדעת,
רק את תוכלי לעשות את החשבון.

לגבי שאלתך השניה, אכן אדם יכול לפספס את השידוך שלו, אם למשל הוא מחשיב את עצמו יותר מדי, הוא יכול לפספס, או אם הוא בררן יתר על המידה וכדומה.אבל אם הוא מברר לעצמו את הסוגיות העולות זה בסדר,
בברכה,

דני ארגמן