המשך לשאלה בסיכסוך שכנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/02/02 17:18 ל בשבט התשסב

שאלה

כב' הרב,

כפי שפירטתי בתחילת שאלתי המדובר בדבר המותר ע"פ כל חוק ודין ובדברים שהשכן עושה בעצמו, ואעפ"כ טוען "מפריע לי"

כגון: כל רעש סביר, שטיפת הרכב ליד הבית, השקיית הגינה, חניית הרכב ליד הבית (במקום המתוכנן כחניה), הדלקת האור בגינה/במרפסת וכד'

וכפי שפירטתי לעיל שהשכן עצמו אינו נמנע מאותם דברים עליהם הוא מוחה.

תשובה

בס"ד

הדברים שכתבת "כל רעש סביר, שטיפת הרכב ליד הבית, השקיית הגינה, חניית הרכב ליד הבית (במקום המתוכנן כחניה), הדלקת האור בגינה/במרפסת וכד'" אינם נחשבים הפרעה לבן אדם רגיל ואם הוא טוען שזה מפריע לו הוא צריך להוכיח כיון שזה נראה כמו "התנכלות" ולא כמו דבר שבאמת מפריע.
אני כותב דברי בלשון "שמא" כיון שבדיני שכנים ובדיני ממונות צריך לשמוע את שני הצדדים ואסור לפסור על סמך שמיעת צד אחד. אבל אם אתה לא תובע אותו אצלי אלא רק שואל על מנת לדעת כיצד להתנהג לצאת ידי חובת האמת - אני חושב שאין כאן טענה.