המשך השאלה הקודמת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/01/16 14:42 יא בשבט התשעו

שאלה

נשמה

תוכן השאלה:

שלום רב,

אבא שלא נהג כבוד בילדיו והביא לכך שילדיו ניתקו עמו כל קשר ואף לא מעוניינים לסלוח לו על שעשה להם למרות הבעת החרטה המוחלטת מצידו.

לאחר פטירתו, מה דין הנשמה ואיך ניתן לעזור לה לעליית הנשמה?

בתודה.

תוכן התשובה:

שלום!

האם אתה מבני הנפטר, או בעל קשר אחר? אשמח להשיב תשובה לפי זה.

כל טוב!

שלום רב,

אני אחד הבנים. אך מעולם לא נפגעתי בשום אופן ע"י אבי.

תשובה

שלום!

יישר כוח על הרצון לתקן ולהועיל לנשמת המנוח ז"ל!

א. לעליית נשמה תמיד מועיל אמירת הקדיש, ולימוד משניות לעילוי נשמתו (שהרי "משנה" אותיות "נשמה").

ב. ישנו דין כי מצווה על יורשי המת לפרוע את חובות אביהם. כמובן שמדובר על חיוב ממוני, אך ניתן ללמוד מכן שטוב יעשו יורשי הנפטר אם יתקנו גם חטאיו של הנפטר שנשארו עליו כחוב.

ג. לפיכך נראה שאם יש ביכולתך לנסות להביא לאווירה של פיוס וסליחה בקרב הבנים שנפגעו - מה טוב.

ד. גם אם הבנים פגועים מאוד ואינם מעוניינים לסלוח - טוב יהיה לתקן, על ידי יצירת פרוייקטים משפחתיים שינסו ליצור כבוד וקרבה במשפחה. לדוגמה: מיזם שליחת כרטיסי ברכה ומילות הערכה, מפגשים משפחתיים, ועוד ככל העולה בליבך.

מכיוון ש"ברא מזכה אבא" (הבו מזכה את האב) המעשים הטובים יועילו בעזרת ה' לתיקון הנשמה.

כל טוב ובהצלחה!