המשך בקשר לכלב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/10 23:14 יא בחשון התשעא

שאלה

תודה לרב על תשובתו.

הכלב שלקחנו אותו היה גור והבעלים שלו אמרו לנו שעם אנחנו לא ניקח אותו הם ימסרו אותו לצער בעלי חיים ,, וששם אחרי חודש אם לא ימצאו לא משפחה לאחר חודש ירדימו אותו למוות,

בכל אופן ביומים האחרונים הוא ניהיה ממש ממש לא רגוע, אומנם לא תוקפני, אל לא רגוע,,

במיוחד כלפי , עם הוא היה רואה אותי יוצאת החוצה הוא היה נובח הרבה זמן ומפריע לשכנים, ובוכה ובוכה ,, התדרדרות רבה בהתנהגות שלו,,

לא יכלתי לצאת, אני יוצאת הוא נובח ובוכה, אני חוזרת להרגיע אותו ושוב, כמו אובססיבי לגבי,

ההתנהגות הזו לא היתה קודם, אולי זה בגלל שצימצמנו לו את הטירטוריה , מסוכות סגרנו חלק מהמרפסת, אבל בכל אופן היה לו מרחב גדול, או שזה בגלל שהוא מתבגר ולא מסורס,,

בכל אופן היום בערב הבאנו אותו למכלאה של השירות הויטרנרי בעיירית ירושלים , שלמשך כשבועיים יתנו לו פנסיון מלא , ואח"כ אם חס וחלילה לא יקחו אותו הם ירדימו אותו,,

הרגשתי שאני עושה את הדבר הנכון , כי אני לא יכולה להיות טובה לכלב על חשבון השכנים שלי שסובלים מנביחות, מצד שני כפוית טובה כלפיו. אני חושבת שאני ובעלי היינו מאוד טובים אליו קשה לי הפרידה,,,

האם עשינו את הדבר הנכון או שאנחנו אגואיסטים שלא עברנו דירה בגלל הכלב?

היה לי ויכוח עם בעלי האם כלב נחשב צלם אלוקים? עד כמה צריך להתחשב ברגשותיו והיות לו נאמנים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתם עושים את הדבר הנכון.
אסור להתאכזר לבעלי חיים, לגרום להם סבל. אבל מותר להרוג אותם.
(לכן אנחנו אוכלים בשר...)
ודאי שאסור לנו לרחם על בעלי חיים על חשבון פגיעה בבני אדם.
רק האדם הוא צלם אלוקים, הלואי שהיינו יודעים לדאוג לכל בני האדם הסובלים ולהשקיע ברווחתם. יש עוד הרבה מאוד אפשרויות לסייע לבני אדם סובלים. אם כבר יש לך רצון ואפשרות, את יכולה להתנדב בעשרות מקומות ולסייע לאנשים שונים.
אבל לפני הכל עלייך להשקיע במשפחה שלך, בבעל ובילדים שלך. הם המעגל הכי חשוב וקודם לכל דבר אחר.