המשיחים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/05/02 14:52 כב באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

שמעתי שמדברים על נושא הגאולה ודנים על עניין שלושת המשיחים.

מה שהעלתי מתוך השיחה הוא שישנם שלוש משיחים שעתידים לבוא: הראשון- יבוא ויודיע על ביאת הגאולה וימות (יש הסוברים שהוא הרבי מילובביץ'), השני- יהיה משיח בן יוסף, והשלישי- משיח בן דוד שיביא עמו את הגאולה. רציתי לדעת האם ספקתי נכונה והאם הבנתי נכון את המצב, ואם לא , אבקש הסבר כי זה מאוד מסקרן אותי.

בתודה, אליה.

תשובה

ב"ה כ"ז אייר תשס"ב

לאליה שלום!

אני לא שמעתי על שלושה משיחים. במקורות מופיעה האמונה בביאת המשיח, והכוונה למשיח בן דוד, שהרמב"ם בסוף הלכות מלכים מונה את תפקידיו הרבים. במקורות מופיע גם משיח בן יוסף שזמנו לפני משיח בן דוד, הוא עוסק יותר בתפקידים הארציים - הגשמיים כפי שיוסף הצדיק דאג לצרכים החמריים של אחיו אחרי שירדו למצרים. אמונתנו היא שמשיח בן דוד הוא אדם, לגבי משיח בן יוסף הדברים אינם ברורים לגמרי ויתכן ומדובר על תקופה בה האומה עסוקה בבניית הקומה החמרית שעל גביה תבנה הקומה הרוחנית בעז"ה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת