המקור בתורה לאיסור נגיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/06/02 08:11 ט בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

רציתי לדעת מדוע נוהגים הרוב להסביר ששמירת נגיעה נובעת מהחשש להיסחפות מצד בני הזוג ולהרס של קשר עתידי בזמן שאיסור נגיעה בא מהציווי המפורש בתורה "ואל אשה בנידתה לא תקרב"

אשמח לתגובה

תשובה

בס"ד

העיקר הוא האיסור בתורה.
אני מנסה בתשובותי לקרב את הענין אל השכל ואל הלב. להבין למה אלוקים שכל כך אוהב אותנו אוסר את זה עלינו?

וכתב רבי אברהם בן הרמב"ם בספרו המספיק לעובדי ה' כי הבנת המצוה נותנת לה יותר חשיבות ועומק. כך מקיימים אותה יותר בהידור.

ובמיוחד בדורינו ששואף לקיים את כל המצות מאהבה ולא רק מיראה - צריך לתת לו כלים לקיים את המצווה הזו באהבה.

אבל ברור לחלוטין שכל דברינו הם הסבר למה שכתבה תורה ואיסורים נוספים של "לא תהיה קדשה" ואיסור לחיות על אשה בלי נישואין ובלי שבע ברכות. ש"כלה בלא ברכה - אסורה לבעלה כנדה".

ועוד ועוד איסורים אחרים רבים על זה שהזכרת.

בברכה