המעיין בעין הנצי"ב

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/04/02 15:07 ה באייר התשסב

שאלה

הרב שי!

שלום וברכה!

בשל היותך בעבר רב קבוץ עין הנצי"ב, אני מפנה אליך את השאלה הזאת,

ובכן, אנחנו קבוצת של"פ בבית שאן, כחלק מתרומתנו, אנחנו לומדים סדר אחד בשבוע עם ילדי עין הנצ"יב, בד"כ הילדים ומלווהם הזמינו אותנו אליהם לקיבוץ, וכידוע- בעין הנציב יש את המעיין, לכאורה הכניסה למעיין אסורה, אך כאשר שאלנו את אשתו של מנהל המשק, היא הסבירה לנו שהשלטים הם בשביל לפטור את הקיבוץ מתשלומי ביטוח במקרה של תאונה, בנוסף לכך, הקיבוץ מגלה את דעתו שאין לו בעיה שאנשים יכנסו למעיין, שכן, בד"כ לא מונעים ממבקרים להכנס למעיין, ובנוסף , הרבה חברי קיבוץ שוחים במעיין....

שאלתי היא- האם השחייה במעיין היא בגדר הסגת גבול?

כל טוב

אוריאל

תשובה

ב"ה

אוריאל,

ברכת ה' עליך!

אם אמרו לך שזו המטרה בתליית השלים, עליך לברר שזו עמדת גורמים רשמיים ולא אמירה כללית. רק אז אפשר יהיה לגבש עמדה. אם יאמרו לך שהסיבה היא ענייני ביטוח הרי שאין בעיה של הסגת גבול אבל יש לבחון אם אין בעיה חמורה בהרבה - פיקוח נפש!

בברכה,

שי