המלמד בן חברו תורה...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/13 09:20 כז בתשרי התשעד

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

כתוב על משה מפני שמשה היה מלמד את בניו של אהרון תורה, וכל המלמד בן חבירו תורה נחשב כאילו ילדו.

אם הרב יכול להסביר למה צריך להחשב לו כאילו ילדו הרי בסה"כ מלמד אותו תורה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התשובה נמצאת במשנה במסכת ´בבא מציעא´ (פרק ב משנה יא): "שאביו מביאו לחיי העולם הזה, ורבו שלימדו חכמה מביאו לחיי העולם הבא".

להלן המשנה:
אבידתו, ואבידת אביו שלו קודמת;
אבידתו, ואבידת רבו שלו קודמת.
אבידת אביו, ואבידת רבו של רבו קודמת לשל אביו: שאביו מביאו לחיי העולם הזה, ורבו שלימדו חכמה מביאו לחיי העולם הבא.

אביו ורבו שבויים בשביה פודה את רבו, ואחר כך פודה את אביו;
ואם היה אביו תלמיד חכמים פודה את אביו, ואחר כך פודה את רבו.