המלך בשדה??

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/09/10 16:01 יב בתשרי התשעא

שאלה

שלום ותודה,אומרים שמלא כל הארץ כבודוזאת אומרת שהוא פה כל הזמן אם זה בחפצים ביננו וכ'ו..אז איך זה שאומרים שבחודש אלול הוא ממש כאן (בשדה)מה זה במיוחד כל השנה הוא פחות כאן???

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה בדיוק העניין:
כל השנה המלך 'בארמון', כדי לפגוש מלך בארמון צריך להתאמץ ולהשתדל מאוד.
בימים נוראים המלך 'בשדה' - אתה צריך רק לפנות אליו, הוא קרוב אליך מאוד.

אם נאמר זאת בלי דימויים: כל השנה צריך להשתדל מאוד כדי להרגיש קרובים אל ד', ב-'ימים נוראים' יש באויר תחושה חזקה שד' קרוב אלינו, לכן צריך מאמץ קטן מאוד וכבר מרגישים קרבה אל ד'.