המטבח טרף

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/04/10 00:17 טז באייר התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עושה שירות לאומי במשפחתון ואני נימצאת שם רוב היום(בארוחת צהריים וארוחת ערב)המשפחתון מחולק ל2 מטבחים אחד של הורי הבית וילדיהם הביולוגים ואחד של הילדים שבמשפחתון.

כשהגעתי בתחילת השנה המשפחתון היה צימחוני ואכלנו רק חלב/פרווה אך לקראת אמצע השנה החליטו שמשנים ומכניסים גם בשרי.

המבשלת לא דתייה ואינה מבינה כלל בדיני כשרות,כמה שניסינו להסביר תמיד ראינו אותה עושה שגיאות.מאז הבנתי שאיני יכולה לאכול יותר.

עם הזמן גיליתי גם שההורי בית משתמשים לנו בכלים ומערבבים כל הזמן ובחופשים עושים מה שבא להם בלי להתחשב בזה שאנו שומרות כשרות.בקיצור הגעתי למסקנה שהכל טרף.

השאלה שלי היא אם באמת אין לי כל אפשרות לאכול כלום?זה ברור לי שאם הכול מעורבב בשר וחלב אז איני יכולה לאכול אך אני נימצאת שם רוב היום וקשה להביא כ"כ הרבה אוכל כל יום..ואני כל הזמן נמצאת בהתלבטויות אם אני יכולה לאכול דבר מסוים או לא..מה עליי לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

תפני ברגע זה ממש לרכזת ותשוחחי איתה.
הדבר אינו סובל דיחוי אפילו לא של יום.

את לא צריכה להתמודד עם כזה דבר אלא השירות ולא משנה אם זה בת עמי או האגודה וכ"ו.

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

נ.ב אם משום מה הדבר לא בא על פתרונו אז תיידעי אותנו ונפעל בעיניין.

.