המחשת פסוקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/12/01 19:55 ז בטבת התשסב

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!

שאלתי היא: האם מותר לצייר פס' מהתורה או ממקורות אחרים? האם אין עם בעיה עם המחשת הקטע ההומוריסטי שבפס' ע"י ציור? כי בעצם כאשר מציירים פס' נותנים לו סוג של פרוש?

תשובה

לא.
שלום

מותר לתת פירוש לתורה ואין בזה רע אלא טוב בתנאי שהפירוש נכון.
צריך להזהר לא להציג את התורה בזילזול ולכן אסור לזרוק פסוקים כתובים על הארץ וכד' כמו כן אם הציור הוא מזלזל - אסור. אם מכבד - מותר.
צריך גם להזהר בכתיבת פסוקים שלמים. וכך כתב בשו"ע יורה דעה סימן רפד
"אסור לכתוב ג' תיבות מפסוק בלא שרטוט אם הוא כתב אשורית" דהיינו כתב כמו ס"ת מרובע "ומיהו באגרת שלומים מותר לכתוב אפילו כמה תיבות מהפסוק לדבר צחות".
שלום