הלכות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/08/16 18:44 יד באב התשעו

שאלה

שלום,

אני חילוני מתחזק, רציתי לדעת, האם אפשר ללכת לבית כנסת ביום שישי לקבלת השבת אם אני לא שומר אותה?

האם אפשר לברך על דברים כמו קריאת שמע שעל המיטה או נטילות וכאלה בשבת אם אני לא שומר אותה?

בשבת בדרך כלל אני אצל ההורים של אשתי, והדת לא מדברת אליהם, ושאני נמצא אצלם בשבת אני לא שם כיפה ומברך על האוכל או אשר יצא וכו', כדי לא ליצור שאלות שלא בא לי לענות עליהן, האם יש אפשרות לברך ללא כיפה במצבים כאלו? לברך בשקט.

תודה

תשובה

שלום
ראשית, כל הכבוד על ההתקדמות בכל מה שאתה כבר מתחזק ועושה. בעזרת ה' תזכה להוסיף ולעלות מעלה במסילה העולה בית אל.
ודאי שכל דבר טוב שעושים הוא בעל ערך, גם אם יש דברים אחרים שעוד לא מקיימים.
לכן, להתפלל, גם בשבת, זה טוב מאוד, גם אם לא שומרים עדיין שבת בצורה מליאה. כל זה בסייג אחד - לא לחלל שבת בשביל להתפלל בבית הכנסת.
אותו דבר לגבי שאר הדברים - קריאת שמע או נטילת ידיים. זה דבר טוב מצד עצמו.
לגבי הברכה בבית ההורים - בשקט אין בעיה לברך.
בלי כיפה - זה לא דבר פשוט, ועדיף למצוא פתרון, אך אם אין אפשרות, אתה יכול לברך ללא כיפה בינתיים, עד שיימצא הפתרון.
בהצלחה וכל טוב