הלכות שקשורות להנקה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/05/09 13:07 כג באייר התשסט

שאלה

שלום רב..

לא ידעתי באיזו קטגוריה לבחור...

יש לי תינוקת, אותה אני מניקה ברוך השם.

היא מתעוררת לפנות בוקר ובשעות המוקדמות של הבוקר כשאנ יישנה. כאשר אנ ימתעוררת להניק אותה אני צמאה מאוד.

האם מותר לי לשתות לפני שאמרתי ברכות השחר ולפני שנטלתי ידיים?

ובכלל - האם מותר לי לקרוא תהילים בזמן הנקה אם אני מכסה את עצמי?

ועוד שאלה.. האם כדאי לברך עם התינוקת בקול על החלב שהיא שותה ממני או מבקבוק בגיל כזה מוקדם בלי שם השם?

תודה רבה!!

תשובה

שלום

מותר לך לשתות מים לפני ברכות השחר. יש לברך שהכל. רצוי ליטול ידיים לפני, אך אם זה קשה מאד אפשר לסמוך על האחרונים שכתבו שכיום אין רוח רעה ועל כן מותר בשעת הדחק לשתות ללא נטילה.
לפני ברכת שהכל, אם לא נטלת, נגבי את הידיים על בד (שמיכה וכדומה) כדי שיהיו נקיות מזיעה ולכלוך.
מותר לקרוא תהילים אם את לבושה בצניעות, ובלבד שידייך לא יגעו במקומות שאינם גלויים במשך היום. אם הם נגעו, נגבי ידייך על בד כנ"ל.
יש עדות שנהגו לברך יחד עם התינוק בשם ומלכות, ויש שכתבו שזה אסור, שהרי אין בגיל כזה חינוך.
אני ממליץ לברך ללא שם ומלכות ולהגיד 'השם אלוקינו'.

בהצלחה בעבודת הקודש