הלכות צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/05/13 12:38 ד בסיון התשעג

שאלה

תלמידות אולפנא בכיתה ט' הניגשות לתחרות בכימיה ולצורך כך צריכות לעלות על במה בפני קהל מעורב בהצגה של עד 7 דק' המציגה את נושא הפרוייקט שלהם בכימיה בצורה מעניינת ויצירתית. כיצד, האם ראוי ובאיזה אופן לעשות זאת? (יש לציין שמבחינת נהלי התחרות חייבות הבנות לעלות על הבמה, וכן שההצגה שלהן אינה בתלבושות מיוחדות וכדו' אלא בבגדים רגילים והן מציגות סטואציה רגילה מחיי היום- יום בדיבור ביניהן ללא תנועות מיוחדות וכו')

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דווקא כאן המקום להיות באמת יצירתיות:
אפשר לעשות תאטרון צללים - להציג מאחורי סדין כך שרואים רק את הצללים - יש לתאטרון כזה יתרונות: אפשר להראות גדולים מהמציאות או קטנים מהמציאות. אפשר "להוציא" דברים מכל מני מקומות מוזרים.

אפשר לעשות תאטרון בובות - יש הרבה דרכים של תאטרון בובות.

יש גם תאטרון מסכות ועוד אפשרויות מגוונות ומיוחדות.

בהצלחה!