הלכות פסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/03/12 20:18 ח בניסן התשעב

שאלה

שלום, רציתי לדעת האם אוכל ארוז (מהחנות) כשר לפסח שאריזתו החיצונית היתה יחד עם חמץ - מה דינו?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר מדובר על אוכל קר יש רק חשש לנגיעה וכד'. לכן כל מה שניתן לשטוף (פרות ירקות כופסאות בקבוקים) אין כל בעיה לשטוף.
כך גם דינם של דברים שנמצאים בבית - לעיתים אריזות של יין או שימורים של כל השנה הם כשרים לפסח. גם אותם צריך לשטוף ואפשר לצרף אותם למוצרים הכשרים לפסח.