הלכות טבעת נישואין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/04/07 09:34 יג בניסן התשסז

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב אני מתחתן בחודש אייר ורציתי לדעת אלו תנאים לפי הספרדים קיימים לטבעות נישואין

תודה רבה וחג שמח

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב .ויהי רצון שבורא העולם בקניין ישלים זה הבניין.

[*]הטבעת צריכה להיות קנויה בכספך .(ועדיף שלא בצ´ק דחוי שתאריכו לאחר החופה)
[*]הטבעת צריכה להיות או מכסף או מזהב והעיקר שלא תהיה כסף בציפוי של זהב.
[*]הטבעת צריכה להיות ללא שיבוץ של אבן טובה עליה .
[*]הטבעת צריכה חלקה להיות ללא חריטה של השמות וכדומה (חריטה של חריצים מותרת) .
[*]הטבעת יכולה להיות עגולה בצידה בפנימי ומרובעת בצידה החיצוני.

אגב,
[מותר] לגבר נשוי לענוד טבעת על האצבע.
[אסור] לחתן לקבל את הטבעת מידי כלתו במעמד החופה.
אנא ראה על כך בתשובתי ב:(לתת טבעת נישואין לחתן)
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27098

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.