הלכות חול המועד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/03/10 02:16 ט בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

אני מקבל מלגת לימודים האם אני יכול להתנדב (ע"ח שעות התנדבות שאני מחוייב אליהם) בחול המועד?

האם אני יכול ללמוד בחול המועד מקצועות חול לצורך שינון וריענון החומר הנלמד?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
האיסור בחול המועד אינו להתנדב או אפילו לעבוד בשכר אלא לעשות מלאכות שונות שאסורות בימים אלו, כגון:
גילוח, כיבוס, לקנות ולמכור וכו'
אבל אם אתה מתנדב בהדרכת נוער או בהוראה, או בטיפול באנשים שונים אין בכך כל איסור.
לימוד מותר בחול המועד - יש איסור לכתוב, וגם כאן יש היתרים במקרים מסוימים.
חג שמח!