הלכות הטבלת כלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/08/03 13:22 יט באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

לגבי הטבלת כלים שיוצרו בחו"ל: אילו סוגי חומרים יש להטביל? על אלו חומרים צריך לברך?

בתודה מראש!

תשובה

בס"ד

א- כלים שנרכשו מגוי צריכים טבילה כמו גוי שמתגייר שצריך טבילה. כלים אלו צריכים טבילה אפילו הם חדשים ולא השתמשו בהם כלל.

ב-כלי מתכת וזכוכית צריכים טבילה. כלי עץ ואבן אינם צריכים טבילה.

ג- חרסינה מטבילים בלי ברכה.

ד- כלים שאינם לאוכל - אינם צריכים טבילה ולכן חצובה אינה צריכה טבילה, כי אינה נוגעת באוכל אלא בסיר

ה- סכין קצבים מטבלים בלי ברכה. סכין אכילה - טבילה עם ברכה.

ו- משפך, סיר , כיסוי סיר - טבילה עם ברכה.

ז- שיפודים ממתכת - טבילה עם ברכה
וכו'

[שים לב!!
יש כלים שנמכרים בארץ של "סולתם" "נעמן" וחברות אחרות שיש עליהם מדבקות שכאילו הם תוצרת הארץ ולמעשה הוא תוצרת חו"ל!!]

אם אתה יודע שהם תוצרת הארץ - אינם צריכים תטבילה. ואם אתה מסופק בזה - תטביל אותם בלי ברכה.

אם תשאל פרטים יותר אענה לך או בספרי הלכה.

בהצלחה