הלכות בושם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/11/17 10:56 ד בכסלו התשעח

שאלה

האם בושם צריך שיהיה לו כשרות והאם צריך לברך

תשובה

ב"ה

שלום.

כל מה שלא בא במגע עם השפתיים ולא נבלע לא צריך הכשר . (חוץ מכשרות לפסח שכן צריך שיהיה כשר לפסח).

אגב, לגבי שבת מותר להתיז בושם על הגוף אך אסור לבשם את הבגדים.

ולגבי ברכה אם מתיזים בושם לשם ריח על היד וכדומה ונהנים מן הריח הזה לברך "בורא מיני בשמים".וכך הדין כלפי כל אדם אשה או איש שמתיז בושם על כף ידו וכדומה או אחרי גילוח צריך לברך כי זה לשם ריח.(על קרמים למינהם לא מברכים אפילו שיש בהם בושם מפני שעיקרם זה לא להריח אלא לפעולה רפואית בעור.)

אבל אם אדם עובר ליד חנות תמרוקים או עוצר ברכבו ברמזור ליד מאפיה ומריח ריח טוב ונהנה מזה לא מברך מפני שאין לריח הזה כלפי האדם ממשות .

אבל אם יש אדם שנהנה מריח של קפה שהוא מריח את הריח של הקפה שבתוך הכוס מברך .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.