הלכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/08/13 09:56 ל באב התשעג

שאלה

1.האם צריך ליטול ידיים לפני כול תפילה?

2.כשאני מתפלל תיקון חצות אני צריך ליטול ידיים לפני תיקון רחל ואז ליטול שוב לפני תיקון לאה?

3.אם כתוב לי בלוח שנה שהיום זה ראש חודש, זה אומר שמהלילה מתחיל הראש חודש?

תודה

תשובה

שלום!

1. כך יש לעשות (שו"ע או"ח צ"ב, ד'). וזה לשון מורנו הרב מרדכי אליהו זצוק"ל: "טוב שאדם ירא שמים יקפיד ליטול את ידיו קודם כל תפילה אע"פ שנטל ידיו בבוקר, וצריכים הגבאים שבכל בית כנסת לדאוג ולארגן את כל הדרוש לכך" (ספר הלכה ט', י"ב).

2. אין צורך ליטול ידיים לפני תיקון חצות, אלא שבד"כ כיוון שהמנהג לחלוץ נעליו ואז יוצא שנוגע בהם - יש ליטול ידיים (ודי ברחיצתם פעם אחת), אך ודאי שאין צורך ליטול שוב לפני תיקון לאה.

3. כתוב בתורה בבריאת העולם "ויהי ערב ויהי בוקר", ומכאן למדו חז"ל שהיום מתחיל מהלילה. לכן בלוחות השנה, אם מצויין לדוגמא שיום שלישי הוא ראש חודש, משמעות הדבר היא שמתפילת ערבית של יום שני בלילה ועד תפילת מנחה של יום שלישי אומרים "יעלה ויבוא" (כמו בשבת שמ"יום שישי בערב" כבר ליל שבת ומתפללים תפילת שבת ומקדשים ואין עושים מלאכה).

כל טוב!