הלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/12 10:42 יד בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

אתמול בערב, מסתבר, כי השארתי את חלון הרכב והרכב עצמו פתוח.

כך זה היה עד שעות הבוקר המאוחרות. זה קרה בשכונת מגוריי ברחוב שקט ברמת גן.

האם עליי לחשוש ממשהו (אולי ענייני טומאה, חשש שמא אנשים נכנסו לרכב.......) או לעשות משהו בנידון או ניתן להמשיך כרגיל?

(פרט לחשש מעניין טומאה שציינתי, אוסיף כי מקום החניה קרוב לפארק הירקון וידוע כי תנים ושועלים וכו' יוצאים בלילה לרחוב..... זאת פרט לחיות רחוב "רגילות".)

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין ממה לחשוש.
גם אם תן נכנס לאוטו זה לא משנה כלום.
אנחנו חיים עם הרבה טומאה מסביבנו. כל עוד לא נבנה בית המקדש ואיננו אוכלים קרבנות אין חובה להטהר מהטומאה.