הלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/11 12:37 כו באלול התשעא

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

יש חנויות שבכניסה אליהן יש גליל של נייר עטיפה למתנות. האם מותר לאדם שקונה בחנות הזאת לקחת מנייר העטיפה, למרות שאינו משתמש בו כדי לעטוף מוצרים שקנה דווקא בחנות הזאת?

אם אסור, איך ניתן להחזיר דבר כזה?

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל המקרים הללו צריך פשוט לשאול בחנות. לבקש רשות. יכול להיות שיהיה להם ענין לתת הרגשה טובה ללקוח והם ירשו. יכול להיות שיאמרו שזה מיועד רק למי שצריך לעטוף את הקניה שלו.

להחזיר - באותה דרך. לבא לחנות ולומר להם שכך וכך עשית ואתה רוצה לדעת האם הם דורשים פיצוי. יש סיכוי גבוה שהם ימחלו לך על כך ואז אתה פטור מהשבה.

שנה טובה!