הליכה לרב

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/09/02 09:46 כז באלול התשסב

שאלה

בהמשך לתשובתך שרב אינו צריך לדרוש כסף אם הולכים לשאול אותו שאלה,

מה קורה ברגע שאני רוצה שהוא יבדוק אם השם שלי מתאים לי?

או שזוג רוצה להתיעץ בשעת משבר בנישואים האם אז יש באפשרות הרב לדרוש כסף?

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מתקשה בשאלה זו.
מן הבחינה ההלכתית אינני יכול להגדיר תשובה מתחום המותר והאסור.
אבל, מהותית, קשה לי להבין אדם המבקש תשלום עבור השראה רוחנית אותה הוא קיבל מהקב"ה. לא יתכן שאדם יעשה מעשה בזכות מתנת שמים ויגבה על כך תשלום.
אני מרגיש שיש בכך זילות של מושגים נעלים כגון קדושה, טהרה, וכו'.

לכן, אף שאינני רוצה להתבטא במונחים של מותר ואסור - קשה לי לקבל זאת.

בברכה,

שי