הליכה לכדורגל בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/04/02 19:50 כז בניסן התשסב

שאלה

אני מבין את כל הקטע של הביטול תורה בכדורגל, ואת כל הקטע של הקלות ראש, וכל הדברים הסובבים את זה, לא על זה באתי לשאול.

האם מותר לשלם על צפיה במשחק ביום שישי לפני שבת, בידיעה שהשחקנים יחללו שבת לאחר המשחק כשיחזרו לביתם, האם אין בכך תשלום למישהו שמחלל שבת?

תשובה

ב"ה

בודאי שהדבר אסור.
יש לדון בכך גם מצד מסייע בידי עוברי עבירה, וכן אם אין כאן חשש של לפני עיוור לא תיתן מכשול, וכן העובדה שיש בכך הנאה ממלאכה שנעשית בשבת שהרי הם גם הגיעו למגרש באיסור, וכל הסדרנים והמוכרים והאוירה והכרוז מדבר ברמקול. בקיצור- אינני רואה דרך להתיר זאת.

אך יורשה לי לשאול: אם זה מותר, ואין בעיה הלכתית - מה דעתך - שלך?

בברכה,

שי