הכ' מיקרוגל לפסח

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/03/02 04:57 יא בניסן התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם ניתן להכשיר מיקרוגל לפסח, ואם כן - כיצד? אני יודע כי ישנם רבנים הפוסקים לגבי בשר וחלב שניתן להשתמש באותו מיקרוגל לאחר ניקוי והכשרה ע"י הרתחת מים, עפ"י העקרון של "כבולעו כך פולטו", האם יהיה זה נכון גם לגבי פסח? אודה לכבוד הרב על תשובתו, וכן אם אפשר גם נימוק. אם אפשר, אשמח אם אוכל לקבל את התשובה לכתובת אי מייל שלי, חג שמח!

תשובה

ב"ה

שלומות!

אכן יש כמה דעות ביחס למיקרוגל.
להלן הדעה המקילה:
1. מנקים את המקרוגל היטב. את הצלחת מגעילים על ידי עירוי של מים רותחים.וחשוב לנקות את כל אזור הזכוכית וחיבוריה בדלת.
2. מניחים כוס מלאה במים ובתוכה מעט סבון או חומר ניקוי ומפעילים כשתיי - שלש דקות.
יש להזהר שלא יתאדו כל המים ואז יש חשש שהכוס תתפוצץ.
3. במהלך הפסח יש להשתמש רקכשנמצא בתוך כלי.

בברכת פסח שמח,

שי