הכשרת תבנית אפיה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/08/02 00:45 ו באלול התשסב

שאלה

אני יודעת שאם אני משתמשת באותו תא בתנור לחלביולבשרי אני צריכה להמתין 24 שעות ואז להפעיל את התנור שעה על החום הכרי גבוה. האם תבניות בתנור גם הן מתלבנות בדרך זו וכן הרשתות של התנור או שאין דרך להשתמש באותה תבנית הן לחלבי והן לבשרי?

תודה

תשובה

ב"ה

מבלי להכנס לפרטי האפיה השונים, אין להשתמש באותה תבנית הן לאפית חלבי וה לאפית בשרי גם אם מפעילים את התנור כפי שבארת.
רשתות - אם הן משמשות למעמד של התבנית, מותר אבל אם מניחים עליהם אוכל דינן כתבניות.

כל טוב,

שי