הכשרת פלטה של שבת לפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/03/07 23:33 ה בניסן התשסז

שאלה

שלום הרב ! אני ספרדי ונוהג לרוב על פי פסיקותיו של הרב עובדיה. בעניין הכשרת פלטת שבת לפסח הרב עובדיה כתב שצריך לשפוך מים חמים על הפלטה. האם מספיק לנקות ,להפעיל חום למשך זמן מה, ואחר כך לעטוף בנייר כסף, האם זה מספיק בסדר? אני חושש שהמים יחדרו פנימה לחשמל. תודה וחג שמח!

תשובה

ב"ה

שלום.

ההכשרה של פלטת שבת לפסח נעשית בדרך הבאה:
1)לא להשתמש בה 24 שעות לפני ההכשרה.
2)לנקות אותה היטב מכל צדדיה כולל בחריצי החיבורים.
3)לנתק את הכבל המחבר לחשמל .
4)לערות על הפלטה מים רותחים מקומקום חשמלי.
5)לשפוך מים קרים על הפלטה.ולנגב בעזרת מטלית לחה.
6) להניח לזה להתייבש.
7) לחבר את הפלטה לחשמל ולהניח לזה לבעור במשך כשעה.

כך מכשירים את הפלטה.

ויש מחמירים שמצריכים לכסות את הפלטה לאחר ההכשרה בנייר כסף.
ודע לך כי יש שמחמירים ולא מכשירים כלל את הפלטה אלא משתמשים בפלטה אחרת שהיא כשרה לפסח או חדשה בעיקר מפני שלפעמים קורה שמים עליה לחם או חלות לחמם [ואז לפלטה יש דין של תנור ]וממילא ההכשר שלה צריך להיות ע"י ליבון ואי אפשר ללבן אותה כי היא תתקלקל.(ופסח דנים את הכלי לפי "מיעוט תשמישו")

חג כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.