הכשרת מיקרוגל ותנור לפסח ובכללי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/11 14:29 ט בניסן התשעא

שאלה

בס"ד

שלום לרב

לצערנו הרב, אצלנו בבית במיקרוגל ובתנור אנו לא מכסים בשר וחלב במכסים מיוחדים, ולכן יוצא מצב שהמיקרוגל והתנור טרפים. ברוך השם הסברתי לאמי את הבעיה, וקנינו מכסים מיוחדים למיקרוגל.

רציתי לדעת כיצד מכשירים את התנור והמיקרוגל ומבטלים את הטריפה של השילוב של הבשר והחלב, ובנוסף כיצד מכשירים אותם לפסח?

1. במיקרוגל - מה עליי לעשות כדי לבטל את הטריפה של הבשר והחלב ביחד?

2. במיקרוגל - מה עליי לעשות כדי להכשיר אותו לפסח?

3. בתנור - מה עליי לעשות כדי לבטל את הטריפה של הבשר והחלב ביחד?

4. בתנור - אחרי שהטריפה תיעלם, איך מפרידים בין בשר לחלב בתנור? במיקרוגל אפשר עם מכסה, אבל איך בתנור? מכסים בנייר כסף?

5. בתנור - מה עליי לעשות כדי להכשיר אותו לפסח?

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אשריכם שאתם מתקדמים בשמירת תורה וביראת שמים: במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.

אתה שואל את שאלתך בעיתוי הנכון - כל פעולות ההכשרה שבאות לסלק את החמץ מתאימות גם לסילוק תערובת הבשר והחלב הבלועה בתנור ובמיקרוגל והכשרתם לשימוש.

אני מצרף כאן קישור שמביא לך תאור מפורט ומסודר של הכשרת תנור ומיקרוגל.

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1371

לעניין שימוש בתנור גם לבשר וגם לחלב - באותו תא. צריך תבניות נפרדות חלביות ובשריות.

לאחר שעברו 24 שעות מהשימוש הבשרי צריך להסיק את התנור בחום מקסימלי, לאחר שהוא מגיע לחום המקסימלי להשאיר כ-10 דקות בחום זה ואז אפשר להשתמש לחלבי. וכן להיפך מחלבי לבשרי.

במיקרוגל מחליטים שהוא נניח חלבי ואז אפשר לחמם בו חלבי באופן חופשי. כשרוצים לחמם בשרי צריך גם לכסות במכסה וגם לעטוף בניילון - שני כיסויים.

אפשר כמובן להיפך - להחליט שהוא בשרי בשימוש חופשי ואז לעסוף כנ"ל בשני מכסים לשימוש חלבי.