הכשרת כפית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/05/15 12:53 יא בסיון התשעה

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול - בפסח שעבר (לפני שנה) הטרפנו כפית חלבית - נראה לי שהיתה במדיח בשרי. הכלים כבר היו ארוזים לחזרה לארון במקום כלי החמץ, אז לא הכשרנו אותה ורק שמנו בשקית עם פתק שצריך להכשיר.

השנה, זכרתי שצריך להכשיר את הכפית וחיפשתי את השקית- וגיליתי שאמא שלי החזירה את הכפית לארון יחד עם כל הכפיות. כששאלתי למה, היא אמרה ששמעה מרב שכבר עברה שנה ולכן לא צריך הכשרה.

רציתי לשאול אם אמנם זה כך, ומה צריך לעשות אם לא.

בנוסף - האם נוכחות הכפית החלבית במדיח הבשרי היא בעייתית גם לכלים הבשריים? מה צריך לעשות?

תודה רבה!

שבת שלום:)

תשובה

ב"ה

שלום.

לפי הנתונים שכתבת בשאלה אין צורך לכשיר את הכפית .
היא כשרה חלבית וגם כשרה לפסח.

בברכה,

עוזיאל אליהו

.