הכשרת כלים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/06/09 21:34 כח בסיון התשסט

שאלה

שבוע טוב

איך אני מכשירה סכו"ם בשרי שנגע בחלב?

והאם אפשר להכשיר כוס חרסינה? נגע בה משהו בשרי

תודה מראש

תשובה

שלום

אם החלב היה רותח, יש לשפוך על הסכו"ם מים רותחים מבעבעים, וזה מכשיר אותם.
אם הוא היה קר, והסכו"ם ללא שריטות, רק לשטוף טוב עם מים קרים.
אם יש בקיעים ושריטות, יש לשטוף בצורה מאד יסודית את האיזור ההוא, כך שלא ישאר בו מעט חלב.

בעניין החרסינה-
אם הבשר היה קר, יש לשטוף במים.
אם הבשר היה רותח, אם החרסינה מצופה בציפוי מבריק של זכוכית מבפנים ומבחוץ, מותרלהכשיר אותה עם מים רותחים כדלעיל.
אם היא אינה מצופה, מותר להשתמש בה לשתיה קרה, ואין לה תקנה לשתיה חמה חלבית.

כל טוב