הכשרת כלים מעץ ואירוסין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/03/18 10:59 ד בניסן התשעח

שאלה

יש לי מספר שאלות האם אפשרי לעשות את האירוסין שלנו בחול המועד פסח?

ועוד שאלה איך מכשירים כלי הגשה מעץ?

תשובה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב!

ויהי רצון שבורא עולם בקיניין ישלים זה הבניין אמן.

1)מותר לעשות "ווארט" בחול המועד פסח ואף לחתום על הסכם שידוכין ולשמוח על כך בשירה וזימרה וריקודים.

ואם רוצים לעשות גם מסיבת שידוכין בבית המשודכת בזמן השידוכין אז את זה לא עושים כי "אין מערבבים שמחה בשמחה" ואם יש היכר אז מותר (כגון האירוסים ביום והסעודה בלילה או שינוי המקום)

2) כלי הגשה מעץ שרק מניחים בה דברים כגון פירות די בניקוי.

כלי עץ שהשתמשו בהם בחם נוהגים שלא להכשיר.

אבל אם אתה חייב את הכלי אז אתה חייב לנקות אותו היטב היטב ואם אין בו חריצים והוא חלק אז ניתן להגעילו במים רותחים.

ליטוש של כלי עץ במקום הגעלה לא מועיל ומרדה לטיגון לא ניתן להכשיר.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.