הכשרת כלים- דחוף מאוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/03/13 17:52 י בניסן התשעג

שאלה

שלום

אני מעדות המזרח.

לקראת הכנות לפסח והכשרת כל כלי הבית שהיו נגועים בטרף ומעולם לא עברו טבילה, געלתי והטבלתי את כולם. קניתי סירים ומחבתות חדשים.

סט כלי פסח היו סגורים בארון, ולא היו בשימוש מאז פסח הקודם.

עכשיו הבנתי שכלי חרס לא ניתנים להכשרה.

איני יודעת ממה עשויות הצלחות והספלים. הן נראות כמו סט רגיל, הנפוץ והמוכר.. חלק מהצלחות הוגשו עם אוכל חם, כמובן, כמו צלחות מרק.

ואני ממש מבולבלת וכבר יוצאת מדעתי. לא יודעת במה להשתמש ובמה לא. כבר כמעט שבועיים שאני מנסה להבין את הנושא הזה, וכל פעם משהו משתנה.

אם אלה באמת כלי חרס, סיר ההגעלה שהם היו בתוכו לא כשר בגללם? לקנות הכל מההתחלה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש כלים מזכוכית, יש ממתכת, יש מפלסטיק, ויש מחרס.
רק כלי חרס לא ניתן להגעיל (אשכנזים לא מגעילים גם זכוכית).
אם אתה מתקשה לזהות מאיזה חומר עשויים הכלים, תראה אותם לחבר או לשכן והם יסייעו לך לדעת.