הכשלת גבר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/02/20 10:13 יא בשבט התשפ

שאלה

שלום כבודו.

אני כרגע נמצאת בתקופה קצת מאתגרת מבחינה דתית (כמובן שכל הנושא זו מלחמה תמידית אך בתקופה האחרונה קשה לי ממש)

אני מאוד התחזקתי בזמן האחרון משתדלת להתפלל, מברכת וכו' יש נושא אחד שממש קשה לי בו, בנים. אני מנסה לברוח מזה אבל זה חזק ממני לפעמים. גם קרו מצבים שגרמתי לו להכשל בזרע לבטלה.. זו לא הייתה רק אשמתי אבל אני גם לא אומרת לו שאני מתנגדת.

אני מרגישה ממש רע בגלל זה והרגשה של זולות... אשמח לדברי חיזוק.

תודה והמשך יום נעים.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אינני מקבל את המונח: 'הכשלת גבר'.

אני חושב שיש בכך השפלה של הגברים. כאילו הגבר הוא יצור חסר אונים שאיננו מצפים ממנו בכלל שישלוט בעצמו.

את לא מכשילה גברים. גברים נכשלים, זו אשמה שלהם ובושה שלהם.

נכון שעיסוק עם גבר בנושאים מיניים שלא בתוך חיי נישואין הוא עניין זול.

טוב שהדבר מטריד אותך. בעניין זה אכן חשוב שתתחזקי.

צריך חשיבה היגיינית - כמו ברפואה: במקום להידבק במחלה ולטפל בה. עדיף להיות מחוסן או לפעול מראש למניעת הדבקות.

גם בקשר שלך עם בנים, המשימה היא לפתח חוסן ולעסוק ב-"רפואה מונעת".

כדי לא להיסחף לקשרים זולים עם בנים, את צריכה לפתח לעצמך תעסוקה משמעותית וחשובה שתמלא את הזמן שלך ואת ה-'ראש' שלך. כך שלא תהיי פנויה לעיסוקים זולים עם בנים.

אפשר להשקיע בלימודים של ביה"ס, או ללמוד דברים נוספים.

להשקיע בחברות, במשפחה, בהתנדבות.

אם יש פנאי רב, אפשר למצוא עבודה והלרוויח כסף.

בהצלחה!