הכרות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/04/11 19:26 כד בניסן התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשאול בעניין הכרות לפני נישואים.

עד כמה באמת צריך להכיר את הבחורה לפני שמחליטים שאפשר להתחתן?

ז"א, מתי בעצם יודעים שמכירים אותה מספיק טוב?

אני יכול לחשוב על מקרים שקרו לי שהכרתי בנות (לא בענייני נישואים) וחשבתי לעצמי שהן בנות ממש איכותיות ואחרי כמה זמן ראיתי שאני פשוט לא מכיר אותן או לייתר דיוק חשבתי שאני מכיר אותן. (וזה אחרי תקופה די ארוכה (חצי שנה))

אז עד כמה בעצם צריך להכיר?ואיך יודעים שהגענו לנקודה הזאת?

תודה,

תשובה

ב"ה,

שלום,

אכן גם אחרי הרבה שנים לא מכירים הכל, ישנם שינויים שחלים באדם, אלא צריך לראות האם יש את המסוגלות להתגבר על משברים ביחד, האם יכולים להסתדר גם בשענויי מצבים, האם יש הקשבה הדדית, הם מוכנים לבא אחד לקראת השני וכדומה,
אם בזוגיות הזו יש את הכלים האלה אפשר להמשיך,
כמובן צריך לראות גם את הנתונים האוביקטיביים כמו בריאות גופנית בריאות נפשית כמו כן יחסי זוגיות כמו אמינות ועוד ,
אך לגבי השאלה מה הגבול שצריך להכיר התשובה כנ"ל,

בברכה,

דני ארגמן