הכנת תוכניות משבת לחול

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 05/08/02 16:58 כז באב התשסב

שאלה

האם יש דרך לתכנן תוכניות בשבת בלי לעבור על האיסור של הכנה מקודש לחול?

תשובה

הרוצה לנסוע במוצ"ש, מותר לו לישון בשבת ולחשוב שהוא ישן כדי שיוכל להשאר ער עד שעה מאוחרת. אולם אסור לומר זאת בשבת.

וכן אסור לומר בשבת "הלילה ניסע ל.. " או "מחר אסע ל..", אולם מותר לומר "הלילה אני הולך ל..", למרות שברור לכל שאי אפשר לעבור מרחק זה ברגל, וכל כוונתו לנסוע. רק אמירת המלה 'נסיעה' היא האסורה בשבת.

מאותה סיבה אין לומר לחברו בשבת "אתקשר אליך מחר", אך מותר לומר "מחר אדבר אתך".