הכנת ש.ב. בחול המועד - דחוף!!!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/10/03 12:30 כ בתשרי התשסד

שאלה

ראשית, התנצלות על כך שכבר הפנתי את השאלה הזו לאחד הרבנים, אך עדיין לא קיבלתי ממנו תשובה ואני צריכה אותה בדחיפות.

יש לי עומס של שיעורי בית , שאינני יודעת אם יהיה לי זמן להשלימם לאחר סוכות, משום שאז מתחילה תקופת המבחנים.

אם אני לא אגמור לפחות את חלקם בחופש חוששתני שאהיה בפער רציני, מה גם שאני איטית יותר מחברותי.

האם מותר לי לכתוב?

[והאם מותר לי להסתמך על כך שזה יגרום בעקיפין להפסד ממון, כי יש אפשרות שאצטרך להשלים בגרויות אם אתחיל לצבור פערים?]

ומה לגבי שיעורי בית בבקיאות, [המצריכים המון כתיבה] כאשר יש מבחן בפתח, האם מותר לכתובם כי זה ללמוד תורה [וזה דבר שמומלץ לעשותו בחול המועד אם הבנתי נכון מה שקראתי]? אגב, גם נביא זה בגדר לימוד תורה?

אשמח אם תענו לי במהרה.

תשובה

בס"ד

אני לא מצליח למצוא לך היתר לכתוב שיעורי בית אם כי אני מאוד רוצה.

אני מכיר בתי ספר שלא נותנים שיעורי בית של כתיבה לחופש שיש בו חול המועד על מנת שלא להכשיל את תלמידיהם בענין הכתיבה. ואני פונה מכאן לכל מורה שקורא את התשובה הזו לנהוג בדרך חכמה זו.

לגבי שיעורי הבקיאות - ללמוד בחול המועד למבחן - מותר. גם כתיבת ראשי פרקים לסיכומים שלא ישכחו - מותר. לסכם את הענינים - אסור.

בהצלחה בכל המבחנים של החיים.