הכנה מקודש לחול - להוציא מצה שמורה מההקפאה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/04/08 22:49 ד בניסן התשסח

שאלה

שלום רב.

אפינו השנה מצות לפסח, וכרגע הם בהקפאה, השאלה שלי האם מותר להוציא אותם בשבת שיפשירו לליל הסדר, והאם מותר לשים אותם על הפלטה שיהיו חמות לליל הסדר או שזה נקרא הכנה משבת לחול ?

ומה דעתו של הרב עובדיה בנושא, תודה, פסח כשר וישר כח

תשובה

ב"ה

שלום.

אסור להוציא אותם מההקפאה בשבת. מפני שהם נחשבים כמוקצה (שהרי אי אפשר להשתמש בהם בשבת כי אסור לאכלם בערב פסח) ולכן תוציא אותם מיד כשתבוא מבית הכנסת. ואל תדאג שהרי עד שתגיע ל "מוציא מצא" זה יפשיר מעצמו...

ואם אין מצב כזה אלא שאתם מתארחים בבית אחר וצריכים לקחת את המצא מההקפאה איתכם לבית אחר בשבת אז במקרה כזה אפשר להקל טלטול המצה ע"י ילד קטן.

ואם שאלת על דעתו של הרב עובדיה יוסף שליט"א אז אומר לך שהוא מתיר מפני שבהמצה השמורה ניתן להשתמש בה בליל שבת כלחם משנה (באופן עקרוני) ואם כן הרי המצה היא לא מוקצה מפני שבליל שבת היא הייתה ראויה לשימוש ואין מצב של מוקצה לחצי שבת בלבד וראה דבריו בשו"ת יחווה דעת חלק א סימן צא וגם בבהגדה חזון עובדיה בחלק ב עמוד צה.

חג פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.