הכוונה בנושא זוגי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/09/10 23:37 ח בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד ח' תשרי תשע"א

כבוד הרב שלום

אני וחברה שלי נמצאים בצומת דרכים וברצוננו להתייעץ איתך בכמה נושאים:

כדי להבין את הסיטואציה חשוב שתדע שאני והיא יחד חמש וחצי שנים, וכיום שנינו בני 19 וחצי, חשבנו שזה גיל נכון להתחיל ולהתקדם עם הקשר במיוחד לאחר כ"כ הרבה שנים ולכן בחרנו להתייעץ איתך.

א. אני כרגע בישיבה ועומד להתגייס במרץ הקרוב,והיא אחרי שנת שרות,והשנה נמצאת במדרשה.חשבנו שאולי יהיה לנכון שבסוף שנה נתחתן.השאלה היא האם זה נכון להתחתן כשאני משרת בצבא,ושלא בטוח שיהיה באפשרותי לחזור יומיות הביתה? האם בהתחשב בשנים שאנחנו יחד, כדי להיכנס לתוך נישואים במצב הזה, או שמא עלינו לחכות,ואם כן, כמה זמן – האם זה ברור שאני יעשה שנה וחצי בצבא (כלומר,"הסדר")? ועוד דבר שמתחבר לי לשאלה השנייה –

ב.דיברנו עם כמה אנשים וקיבלנו רושם שעדיף להתחתן אחרי שיש לך כבר עבודה וכו' האם זה נכון לחכות עד אז?

ג.עוד דבר חשוב כדי שהרב ידע שאנו נופלים הרבה בשמירת נגיעה, ניסינו כמה פעמים להתגבר על נפילות אלו אך לשווא,לצערנו. (וממשיכים לנסות...)

ד. לאחר התייעצות ודיבור עם אנשים קיבלנו את הרושם שלא כדי להתחתן בגיל צעיר (בגרות נפשית, יכולת כלכלית מצומצמת וכו') גם במצב שלנו?

אנו נודה לך מאוד אם תוכל לתת לנו הכוונה בנושא זה.

תודה רבה מראש,שנה טובה וגמר חתימה טובה.

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

אתה מעלה שאלות בנושאים שונים : צבא, עבודה,שמירת נגיעה, מוכנות לנישואין.

א.אם אתה מתגייס יש אפשרות להתחתן אחרי שתסיים את המסלול, אבל אם תרצה לקבל יציאות יומיות, יתכן שתאלץ להיות ג'ובניק, וכל ההכשרה שעברת תהיה לשוא, חבל על המאמץ וחבל על כספי המדינה שמשקיעים בהכשרה.

יש אפשרות לעשות שלב ב', כלומר ללכת לצבא לאחר הנישואין, ואז תקופת השירות יותר קצרה אבל גם אז אי אפשר להבטיח יציאות יומיות בשירות קרבי – אי אפשר לתפוס את החבל בשני קצותיו.

ב. עבודה – אם אתה חושב להתחתן רק אחרי שתהיה לך עבודה – משמעות הדבר שאתה צריך לסיים את מסלול ההסדר ורק אז תוכל לעבוד!
אבל אם אתה מתחתן במהלך ההסדר תוכל לקבל תמיכה מסוימת מהצבא אם ירצו שתמשיך בשרות.

ג. שמירת נגיעה – זו אכן נושא חשוב שצריך לטפל בו, זה נוגע ליכולת לדחות סיפוקים ומסוגלות לריסון, שאלו יסודות מאוד חשובים בבנין הזוגיות,
צריך לדעת שהשאלה הזו לא נעלמת עם החתונה, גם כשנשואים ישנם זמנים שאסורים.
לכן זו לא אמורה להיות סיבה להקדים את הנישואין במקרה שלכם, אדרבא זה רק מעורר נקודה נוספת בעניו המוכנות שלכם לנישואין.

ד. אם נוסף לכל הנקודות הנ"ל יש גם את הענין של הבגרות נפשית זה מעורר שאלה גדולה אם כל המהלך שלכם לקראת חתונה הוא במקום,
אתם צעירים ועדיין לא התחלת צבא הנושא הכלכלי לא ברור לך ועל כולנה הבשלות לנישואין!
מה שהייתם בקשר במשך חמש שנים לא אומר שאתם מוכנים לנישואין לא מבחינה נפשית ולא מהבחינות הנוספות.

ה. מתוך דבריך אני רואה שאתה מתיעץ עם אנשים, זה טוב אבל אתה צריך לקחת לך יועץ אחד שיכיר אותך ויתן לך עצות מתוך ראית המכלול של הנושאים, אם תתיעץ עם כמה וכמה אנשים זה יכול ליצור אצלך בלבול וחבל.

בברכת חג שמח,

דני ארגמן