היתר מכירה וחרדים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/02/14 22:43 כז באדר א'

שאלה

יש לי כמה שאלות:

א. למה כיום אנו עוד מסתמכים על היתר מכירה ומבטלים את השמיטה-הרי כיום יש לנו מצב טוב לאין ערוך מהמצב שהיה בימי הרב קוק מבחינה חומרית ולא בטוח שהוא היה מתיר זאת היום.

ב. אני יכולה להסכים ששבבניקים יתגיסו אבל למה לגייס לומדי תורה ולהחריב את היהדות?

ג. למה יש כל כך הרבה איבה הדדית בינינו לחרדים?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

א. לפני כל שמיטה הרבנות הראשית דנה בענין זה ומחליטה,

כיום, אחד הנימוקים הוא שאם לא ישתמשו בהיתר מכירה אז כל מערך הכשרות יקרוס,
כי אדם פרטי יכול להשיג ירקות מגויים או מחו"ל,
אבל לא כלכלה שלימה.
יחד עם זאת כל שמיטה מתקרבים יותר לקיומה בשלמות ע"י דרכים נוספות.

ב. צודקת בהחלט!

גם לא יעיל לגייס בכח, אין מה לעשות במי שלא רוצה לשרת,
מי שבאמת רוצה לקדם את הענין יכול לעזור לקדם מסגרות של חילם חרדים כמו הנחל או שחר.

ג. זה הרבה פחות ממה שהיה פעם.

בברכה,

דני ארגמן