היתר לפעילות מעורבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/02/02 08:18 ל בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

לגבי ההיתר של הרב לערוך פעילות מעורבת

למטרת חסד, האם למטרות חסד וכגון זה, אפשר לעשות פעילויות מעורבות שיכולות לגרום לאנשים להיכשל באיסור??

בתודה מראש,

תשובה

ב"ה

אייל,

ברכת ה' עליך!

אינני מתיר פעילות מעורבת למי שרגיל כל היום בפעילות נפרדת. כל השאלה היתה למי שנמצא במציאות של סניף מעורב, שחי בחברה שחיים מעורבים הם חלק מחייה ועתה רוצים מחד - להפריד עד כמה שניתן בתוך הסניף המעורב, אם מותר לקיים פעולה משותפת?
בסוגיה כזו, התרתי לפעול פעילות מעורבת כיוון שאיננה חורגת ממציאות החיים הכללית.
הכלל שבמקום שבו יש קדושה יש פחות קלות ראש, איננו כלל שהמצאתי. מקורו בש"ס וגם תשובות רבות של גדולי הפוסקים עוסקות בכך.
לכן, אם עוסקים בחסד אין סיבה לאסור.

ככלל, קשה לי להבין את ההתייחסות לבנים ולבנות כאילו כל הזמן עסוקים רק במחשבות נוראיות. רק הבטלה מביאה לידי חטא אבל מי שעוסק בחסד ובעשיה, מובטח לו שיהיה ה' בעזרו ויזכה לאור ולטוב.

בברכה,

שי